Skiva löken tunt. Stek över svag värme i smör i ca 30 minuter eller tills löken är karamelliserad. Låt svalna och mixa sedan med lite av vattnet till en slät puré.
Det här kan vara det godaste knäckebrödet ni någonsin smakar. Vi har nämligen karamelliserat lök och mixat ner i degvätskan. Gott va!
1.
Skiva löken tunt. Stek över svag värme i smör i ca 30 minuter eller tills löken är karamelliserad. Låt svalna och mixa sedan med lite av vattnet till en slät puré.
2.
Värm resterande vatten till 37 grader och blanda med jästen. Tillsätt mjöl, olja salt, rågmjöl, vetemjöl samt löken. Knåda till en smidig deg. Täck och låt jäsa i ca 45 minuter.
3.
Värm ugnen till 250°C. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Ta en bit av degen och kavla ut den tunt. Strö över lite dillfrön och havssalt. Tryck till lite så att de fastnar. Grädda i 7 – 8 minuter eller tills brödet är gyllenbrunt. Låt svalna på galler. Gör likadant med resterande deg. Bryt sönder det färdiggräddade brödet i bitar.
200 g gul lök
1 msk smör
50 g jäst
4 ½ dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 10 dl grovt rågmjöl
ca 3 dl vetemjöl
dillfrön och flingsalt