back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Kimchi-majonnäs

En krämig majonnäs med smak av kimchi, perfekt att servera med rädisor.

Hur

1.

Vispa äggula, vinäger, citronsaft och senap i en skål.

2.

Tillsätt oljan under ständig vispning först droppvis och sedan i en fin stråle tills majonnäsen tjocknar och blir krämig.

3.

Smaka av med kimchilag, socker och salt.

4.

Servera med rädisor.

5.

Förvara majonnäsen i en tättslutande burk i kylen så håller den i 1 – 2 veckor.

6.

Tips! Vill man ha ännu mer kimchismak kan man mixa ner kimchi eller blanda ner finhackad kimchi.

Ingredienser

1 äggula

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk färskpressad citronsaft

1 - 1 ½ tsk dijonsenap

1 ½ - 2 dl neutral rapsolja

efter smak kimchilag

efter smak strösocker

efter smak salt

Påskmat!