back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Kikärtsgryta med risoni och ugnsrostade tomater

  • 2-3 portioner

Till dagens vegetariska recept blev vi inspirerade av den italienska pasta- och kikärtssoppan ”pasta e ceci”. Däremot tillagade vi den mer som en mustig gryta och oj – så himla god den blev. Tillsammans med nybakat bröd blir den en riktig härlig ”comfort food” måltid, som är dessutom superenkel att laga

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 125 grader. Halvera plommontomaterna och lägg på en bakplåt. Ringla över 1-2 msk olivolja. Ugnsbaka i ca 1 timme. Låt svalna något och dra försiktigt av skalet på tomaterna.

2.

Skala och finhacka vitlök, lök och morot. Finhacka selleri. Stek på låg värme i ca 2 msk olivolja i ca 20 minuter.

3.

Tillsätt risoni, kikärtor, buljong och rosmarin. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 10 minuter eller tills pastan är al dente.

4.

Rör ner tomaterna och smaka av med salt och peppar. Garnera med hackad persilja.

Ingredienser

Ingredients

6 plommontomater

3-4 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 liten gul lök

1 morot

1 blekselleristjälk

1 dl risoni

400 g kokta kikärtor

ca 6-7 dl höns- eller grönsaksbuljong

1/2 tsk finhackad rosmarin

salt och peppar

2-3 msk hackad persilja till garnering