back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Kardemummakaka med lingon, mandel och havreströssel

En smarrig kardemummakaka med lingon, mandel och havreströssel.

    Hur

    1.

    Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form.

    2.

    Vispa ägg och socker luftigt.

    3.

    Smält smöret och blanda med mjölken.

    4.

    Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma och rör ner i smeten tillsammans med mjölk- och smörblandningen.

    5.

    Blanda till en slät smet.

    6.

    Rör ner lingonen och den rivna mandelmassan.

    7.

    Gör strösslet genom att blanda farinsocker, smör, havregryn och vetemjöl till en smulig massa.

    8.

    Rör ner mandelflagor.

    9.

    Häll ner smeten i formen. Fördela strösslet över toppen.

    10.

    Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter eller tills en provstick är torr. Täck med folie ifall den börjar få för mycket färg.

    11.

    Låt svalna.

    Ingredienser

    2 ägg

    2 dl strösocker

    50 g smör

    1 1/2 dl mjölk

    4 dl vetemjöl

    2 tsk bakpulver

    1 tsk vaniljsocker

    1 tsk malen kardemumma

    2 dl lingon

    ca 100 g mandelmassa

    1/2 dl farinsocker

    1/2 dl havregryn

    1 msk vetemjöl

    1/2 dl mandelflagor