back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Kardemumma­yoghurt med frukt

  • ca 2 portioner

En härlig frukost med kardemummayoghurt toppad med apelsin, grapefrukt, fikon, granatäpple och fruktsirap.

Hur

Gör så här

1.

Blanda yoghurt med vaniljsocker och kardemumma.

2.

Skala citrusfrukterna och skär ut filéer av fruktköttet och lägg åt sidan. Pressa saften ur det som är kvar av frukten – så att du får ca 1 dl.

3.

Ta ½ dl av granatäpplekärnorna och pressa ut saften genom en nätsil.

4.

Koka upp citrus- och granatäpplesaften i en kastrull med sockret. Låt sjuda tills den tjocknar något och får sirapskonsistens. Låt svalna.

5.

Skär ett kryss i fikonet utan att skära igenom helt. Vik ut klyftorna.

6.

Lägg upp yoghurten på ett fat. Toppa med citrus, fikon, granatäppelkärnor och ringla över fruktsirapen.

Ingredienser

Ingredienser

2 ½ dl ryska yoghurt

¼ tsk vaniljsocker

½ tsk kardemumma

1 apelsin

½ grapefrukt

½ pink grapefrukt

1 fikon

1 dl granatäpplekärnor

1/2 dl strösocker