back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Karamelliserade majs­kolvar med jalapeño och lime

  • ca 4 portioner

Den senaste tiden har det varit populärt att smaksätta grillad majs på diverse vis – men vi kan lova er att just detta sätt – karamelliserad med jalapeño och lime – har ni aldrig smakat. I detta recept har vi fått till allt – sälta, hetta, syra och sötma. Vansinnigt gott kan vi lova.

Hur

Gör så här

1.

Kärna ur och finhacka jalapeñon.

2.

Smält smör, farinsocker och cayennepeppar och rör ihop försiktigt. Håll varm.

3.

Om majskolvarna är färska och har blasten kvar, lägg majskolvarna i blöt med sin blast i cirka 30 minuter. Grilla sedan majskolvarna med blasten på i cirka 10 minuter – vrid på dem så att de får färg runtom. Ta bort blasten. Lägg tillbaka majsen på grillen och grilla den runtom tills den har fin grillyta. Under tiden att majskolvarna grillas, pensla dem runtom med karamellsåsen. (Används förkokta majskolvar, lägg dem direkt på grillen).

4.

Lägg upp majskolvarna på ett fat, strö över salt och hackad jalapeño.Servera direkt tillsammans med limeklyftor.

Ingredienser

Ingredienser

4 majskolvar

75 g smör

3 msk farinsocker

1 tsk cayennepeppar

1 jalapeño

flingsalt

limeklyftor till servering