back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Kalvfärsbiffar med fräsch matvete­sallad och chèvre- och honungsröra

  • 4 portioner

Ett trevligt och enkelt middagsrecept med kalvfärsbiffar, matvetesallad och chèvreröra.

Hur

Gör så här

1.

Blanda ägg, mjölk, ströbröd, salt och peppar. Låt svälla i minst 15 minuter. Blanda med färsen. Forma färsen till biffar och stek i smör och olivolja på båda sidorna tills biffarna är genomstekta. Håll varma.

2.

Blanda ingredienserna till chèvreröran. Smaka av med salt.

3.

Koka matvetet enligt förpackningen och lägg ner buljongtärningen i vattnet. Koka sockerärtor, haricots verts och sparris i lättsaltat vatten i några minuter. Häll av vattnet och blanda med matvetet. Rör i rädisor och rödlök. Smaka av med salt och peppar.

4.

Servera varm med kalvfärsbiffarna och chèvre- och honungsröran.

Ingredienser

Ingredienser

600 g kalvfärs

1 ägg

1 dl mjölk

1/2 dl ströbröd

1 tsk salt

1 krm malen svartpeppar

1 msk olivolja och smör till stekning

Matvetesallad

3 dl okokt matvete

1/2 tärning grönsak- eller kycklingbuljong

150 g sockerärtor eller sugar snaps

150 g haricots verts

8 sparrisar

8 rädisor

1/2 rödlök

persilja till garnering

Chèvreröra

150 g chèvre

1/2 dl crème fraîche

2-3 tsk honung