Blanda ägg, mjölk, ströbröd, salt och peppar. Låt svälla i minst 15 minuter. Blanda med färsen. Forma färsen till biffar och stek i smör och olivolja på båda sidorna tills biffarna är genomstekta. Håll varma.
Ett trevligt och enkelt middagsrecept med kalvfärsbiffar, matvetesallad och chèvreröra.
1.
Blanda ägg, mjölk, ströbröd, salt och peppar. Låt svälla i minst 15 minuter. Blanda med färsen. Forma färsen till biffar och stek i smör och olivolja på båda sidorna tills biffarna är genomstekta. Håll varma.
2.
Blanda ingredienserna till chèvreröran. Smaka av med salt.
3.
Koka matvetet enligt förpackningen och lägg ner buljongtärningen i vattnet. Koka sockerärtor, haricots verts och sparris i lättsaltat vatten i några minuter. Häll av vattnet och blanda med matvetet. Rör i rädisor och rödlök. Smaka av med salt och peppar.
4.
Servera varm med kalvfärsbiffarna och chèvre- och honungsröran.
600 g kalvfärs
1 ägg
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 msk olivolja och smör till stekning
3 dl okokt matvete
1/2 tärning grönsak- eller kycklingbuljong
150 g sockerärtor eller sugar snaps
150 g haricots verts
8 sparrisar
8 rädisor
1/2 rödlök
persilja till garnering
150 g chèvre
1/2 dl crème fraîche
2-3 tsk honung