Värm ugnen till 175 grader.
Dessa kakor får oss att minnas tillbaka till vår barndom när vi växte upp i USA. Jordnötssmör var en favorit – men inte bara i en klassisk ”Peanut Butter and Jelly Sandwich” utan även i godis, desserter och kakor. För dessa kakor är verkligen ”to die for”! Finns det någon godare smakkombination än salta jordnötter och söt choklad? Tror inte det!
1.
Värm ugnen till 175 grader.
2.
Vispa smör och socker poröst. Vispa i ägget och jordnötssmör.
3.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
4.
Dela degen i ca 18 bitar och rulla till bollar. Lägg på bakplåtar, täckt med bakplåtspapper.
5.
Ta en gaffel och tryck till bollarna så de blir räfflade.
6.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på ett galler.
7.
Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad.
8.
Doppa halva kakan i chokladen och låt stelna på ett bakplåtspapper.
50 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 dl jordnötssmör (osockrad)
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
ca 100 g mörk choklad