back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Jordnöts­­bräck med choklad, pumpa- och solros­­kärnor

  • ca 30 rutor

En energigivande och läcker skidåkningssnack med jordnötssmör, choklad, pumpa- och solroskärnor.

Hur

Gör så här

1.

Smörj en ugnsform eller plåt.

2.

Blanda jordnötssmör, sirap och farinsocker i en kastrull och koka upp över medelhög värme tills allt socker har lösts upp.

3.

Rör ner kokos, vaniljsocker, branflakes samt hälften av pumpakärnorna och solroskärnorna. Blanda väl.

4.

Tryck ut massan i formen eller på plåten till i ett tunt lager.

5.

Smält den mörka chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Bred ut chokladen över massan. Strö över jordnötterna och resterande kärnor och ställ in i kylskåpet för att stelna.

6.

Bryt sönder i bitar.

Ingredienser

Ingredienser

1 dl solroskärnor, rostade

1 dl pumpakärnor, rostade

ca 2 1/2 dl jordnötssmör

2 dl ljus sirap

1 dl farinsocker

1 dl kokosflingor

1 tsk vaniljsocker

1 liter branflakes

150 g mörk choklad

1 dl jordnötter