Smörj en ugnsform eller plåt.
En energigivande och läcker skidåkningssnack med jordnötssmör, choklad, pumpa- och solroskärnor.
1.
Smörj en ugnsform eller plåt.
2.
Blanda jordnötssmör, sirap och farinsocker i en kastrull och koka upp över medelhög värme tills allt socker har lösts upp.
3.
Rör ner kokos, vaniljsocker, branflakes samt hälften av pumpakärnorna och solroskärnorna. Blanda väl.
4.
Tryck ut massan i formen eller på plåten till i ett tunt lager.
5.
Smält den mörka chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Bred ut chokladen över massan. Strö över jordnötterna och resterande kärnor och ställ in i kylskåpet för att stelna.
6.
Bryt sönder i bitar.
1 dl solroskärnor, rostade
1 dl pumpakärnor, rostade
ca 2 1/2 dl jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl farinsocker
1 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
1 liter branflakes
150 g mörk choklad
1 dl jordnötter