Snitta varje jalapeño på längden utan att skära igenom. Gör ett tvärsnitt vid skaftet och låt det sitta kvar. Öppna chilifrukterna försiktigt och kärna ur dem.
Friterade jalapeños fyllda med ost
Receptet kommer från vår bok Systrarna Eisenmans mingelmat
1.
Snitta varje jalapeño på längden utan att skära igenom. Gör ett tvärsnitt vid skaftet och låt det sitta kvar. Öppna chilifrukterna försiktigt och kärna ur dem.
2.
Rör ihop ost, tabasco, salt och peppar. Fyll försiktigt jalapeñon med ost. Stäng öppningen genom att trycka till lite lätt.
3.
Vispa äggen i en skål. Blanda ströbröd och oregano i en annan skål. Doppa jalapeñon först i ägg och sedan i ströbröd. Gör samma sak en gång till.
4.
Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 160 grader. Lägg ner några jalapeños åt gången i den heta oljan. Fritera i cirka 1 minut och 20 sekunder. Låt rinna av på hushållspapper. Servera varma.
5.
Tips! Chilifrukterna kan fyllas och ligga klara några timmar innan de paneras i ägg och ströbröd och friteras. Servera dem nyfriterade.
20 färska jalapeños
100 g lagrad ost, riven
några droppar tabasco
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
ca 3 dl ströbröd
2 tsk torkad oregano
1 liter olja till fritering