Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull i några minuter.
Italiensk tomatsoppa med kyckling- och parmesanbollar - riktig "comfort food" som som värmer i både mage och hjärta.
1.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull i några minuter.
2.
Ta 1/3 av lökblandningen och lägg åt sidan.
3.
Tillsätt krossade tomater, buljong, tomatpuré, socker, balsamvinäger, chiliflakes, salt och peppar i kastrullen.
4.
Koka upp och låt puttra medans kyckling-köttbullarna görs.
5.
Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
6.
Blanda äggvitan och ströbrödet i en bunke och låt stå och svälla i 5 minuter.
7.
Tillsätt kycklingfärs, parmesan, basilika, salt, peppar och den resterande stekta löken.
8.
Rulla till bollar och stek i smör runtom tills de är genomstekta.
9.
Servera soppan med kycklingbollarna.
10.
Toppa med några droppar god olivolja, rikligt med riven parmesan och strimlad basilika.
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 förpackningar á 390 g krossade tomater
5 dl hönsbuljong
2 msk tomatpuré
2 tsk strösocker
en skvätt balsamvinäger
1 nypa chiliflakes
ca 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning
olivolja, strimlad basilika och riven parmesan till garnering
250 g kycklingfärs
1 äggvita
2 msk ströbröd
½ dl riven parmesan
1 msk finhackad basilika
ca ½ tsk salt
1 krm svartpeppar