back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Italiensk tomatsoppa med kyckling­bollar med parmesan

  • 4 portioner

Italiensk tomatsoppa med kyckling- och parmesanbollar - riktig "comfort food" som som värmer i både mage och hjärta.

Hur

Gör så här

1.

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull i några minuter.

2.

Ta 1/3 av lökblandningen och lägg åt sidan.

3.

Tillsätt krossade tomater, buljong, tomatpuré, socker, balsamvinäger, chiliflakes, salt och peppar i kastrullen.

4.

Koka upp och låt puttra medans kyckling-köttbullarna görs.

5.

Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.

6.

Blanda äggvitan och ströbrödet i en bunke och låt stå och svälla i 5 minuter.

7.

Tillsätt kycklingfärs, parmesan, basilika, salt, peppar och den resterande stekta löken.

8.

Rulla till bollar och stek i smör runtom tills de är genomstekta.

9.

Servera soppan med kycklingbollarna.

10.

Toppa med några droppar god olivolja, rikligt med riven parmesan och strimlad basilika.

Ingredienser

Ingredienser

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

2 förpackningar á 390 g krossade tomater

5 dl hönsbuljong

2 msk tomatpuré

2 tsk strösocker

en skvätt balsamvinäger

1 nypa chiliflakes

ca 1 tsk salt

1 krm svartpeppar

smör till stekning

olivolja, strimlad basilika och riven parmesan till garnering

Kycklingbollar

250 g kycklingfärs

1 äggvita

2 msk ströbröd

½ dl riven parmesan

1 msk finhackad basilika

ca ½ tsk salt

1 krm svartpeppar