back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Isbergs­sallad med feta och citron

  • ca 4 portioner

Denna sallad, som en väninna serverade mig, är så löjligt enkel – men genialisk i all sin enkelhet. Jag har aldrig varit så förtjust i sallader men denna krispiga fräscha sallad med sältan från fetan tillsammans med syran från citronen serverar jag i princip till alla rätter jag lagar. Man kan självfallet tillsätta mera grönsaker och ibland blandar jag ner lite rucola för att tillföra lite beska. För det mesta blandar jag bara i lite feta för sältans skull – men vill man åt fetans karaktäriska smak kan man tillsätta lite mera. Trickset är att massera in fetan i salladen och använda en riktigt god olivolja.

Hur

Gör så här

1.

Hacka isbergsalladen.

2.

Smula ner fetaosten och massera in den i salladen.

3.

Blanda i olivolja, citronskal- och saft samt citronpeppar.

Ingredienser

Ingredienser

350 g isbergssallad

75 – 150 g fetaost

ca 1 msk olivolja av god kvalité

rivet skal från 1/2 citron

en skvätt färskpressad citronsaft

en nypa citronpeppar