Hacka isbergsalladen.
Denna sallad, som en väninna serverade mig, är så löjligt enkel – men genialisk i all sin enkelhet. Jag har aldrig varit så förtjust i sallader men denna krispiga fräscha sallad med sältan från fetan tillsammans med syran från citronen serverar jag i princip till alla rätter jag lagar. Man kan självfallet tillsätta mera grönsaker och ibland blandar jag ner lite rucola för att tillföra lite beska. För det mesta blandar jag bara i lite feta för sältans skull – men vill man åt fetans karaktäriska smak kan man tillsätta lite mera. Trickset är att massera in fetan i salladen och använda en riktigt god olivolja.
1.
Hacka isbergsalladen.
2.
Smula ner fetaosten och massera in den i salladen.
3.
Blanda i olivolja, citronskal- och saft samt citronpeppar.
350 g isbergssallad
75 – 150 g fetaost
ca 1 msk olivolja av god kvalité
rivet skal från 1/2 citron
en skvätt färskpressad citronsaft
en nypa citronpeppar