Skär kycklingen i ca 5 cm stora bitar. Rör ihop ingredienserna till marinaden och rör ner kycklingen. Ställ kallt i minst 1 timme, gärna över natten.
1.
Skär kycklingen i ca 5 cm stora bitar. Rör ihop ingredienserna till marinaden och rör ner kycklingen. Ställ kallt i minst 1 timme, gärna över natten.
2.
Värm olja och 1 msk smör i en stekpanna och fräs kycklingbitarna runtom i några minuter så de blir gyllenbruna. Lägg åt sidan och håll varm.
3.
För att göra såsen: Skala och hacka lök. Stek löken i 2 msk smör i samma stekpanna, på mellanvärme i ca 5 minuter. Rör om så att de inte bränns. Tillsätt vitlök och fräs i några minuter till. Rör i kryddorna och fräs i någon minut. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och socker. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter. Plocka ur kanelstången och kör såsen slät med mixerstav eller matberedare. Häll tillbaka såsen i en kastrull och tillsätt grädde och kycklingen. Koka upp och låt puttra i ca 10 minuter, eller tills kycklingen är genomkokt. Blanka av med smör. Smaka av med salt och peppar.
4.
Garnera med färsk koriander och servera med basmatiris och naanbröd.
800 g kycklingfilé eller lårfilé
2 msk olja
färsk koriander till servering
basmatiris till servering
naanbröd till servering
1 dl naturell yoghurt
3-4 pressade vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 gul lök
3 msk smör
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk malen koriander
1 kanelstång
1 förpackning á 500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1-2 msk strösocker
2 dl vispgrädde