back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Honungskokta majskolvar med chili

  • 4 - 6 portioner

Ljuvligt gott blir det när majskolvarna får ta sig ett bad i mjölk, smör och honung. Använd gärna färska majskolvar – desto färskare desto godare!

Foto Helen Pe

Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Lantliv.

    Hur

    Gör så här:

    1.

    Ta bort blasten från majskolvarna ifall de är färska. Halvera majskolvarna om så önskas.

    2.

     Fyll en stor kastrull med vatten, mjölk, vispgrädde, honung, smör, chiliflakes och salt. Koka upp, lägg ner majskolvarna och låt sjuda i ca 8 minuter. Servera direkt.

    Ingredienser

    Ingredienser

    4 majskolvar

    1 liter vatten

    3 dl mjölk

    ½ dl vispgrädde

    1 dl honung

    100 g smör

    1 tsk chiliflakes

    1 tsk salt