Klä en form, ca 15 x 20 med bakplåtspapper och ställ in i ugnen. Värm ugnen till 100 grader. Stäng sedan av ugnen.
Detta godis heter ”honey comb” då den, förutom att den innehåller honung, även liknar en honungsvaxkaka. Denna effekt får man genom att tillsätta bikarbonat, vilket får sockerlagen att bubbla upp.
1.
Klä en form, ca 15 x 20 med bakplåtspapper och ställ in i ugnen. Värm ugnen till 100 grader. Stäng sedan av ugnen.
2.
Koka upp socker, vatten, honung och sirap i en stor och tjockbottnad kastrull. (När man tillsätter bikarbonaten bubblar karamellen och tredubblar i volym.) Pensla bort socker från sidorna av kastrullen med en blöt pensel. Låt sockerlagen koka till den är karamellfärgad (150 grader). Var försiktig så den inte bränns.
3.
När sockerlagen börjar närma sig 150 grader, plocka ur formen ur ugnen. Ta bort kastrullen från värmen och rör snabbt ner bikarbonaten. Blanda snabbt och väl, och häll sedan ut massan i formen.
4.
Ställ in formen i ugnen tills bräcken har stelnat helt.
5.
Bryt sedan sönder den i mindre bitar.
6.
Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk med bakplåtspapper mellan varje lager.
2 dl strösocker
½ dl vatten
2 msk honung
1 msk sirap
1 ½ tsk bikarbonat