Putsa köttet och skär det i mindre bitar.
1.
Putsa köttet och skär det i mindre bitar.
2.
Skala och hacka lök och vitlök.
3.
Salta och peppra köttet.
4.
Värm lite olja i en stekgryta och bryn köttet runtom. (Eventuellt får man göra detta i omgångar om inte allt kött får plats). Lägg åt sidan.
5.
Fräs löken i några minuter tills den är mjuk.
6.
Lägg tillbaka köttet och tillsätt vatten, fond, soja och kryddor.
7.
Koka upp och låt sjuda under lock i ca 1 timme eller tills köttet börjar bli mört.
8.
Skala potatis, jordärtskockor och äpple. Skär i mindre bitar.
9.
Skär eventuellt svampen i mindre bitar om de är stora. Fräs svampen i lite olja.
10.
Lägg ner grönsakerna i grytan och låt småkoka i ytterligare 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
11.
Tillsätt grädde, sherry och messmör och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
12.
Garnera med lite persilja.
600 g högrev
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
6 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk kinesisk soja
2 kvistar timjan
2 lagerblad
300 g potatis
250 g jordärtskockor
1 äpple
ca 100 g kastanjechampinjoner
1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk sherry
2 msk messmör (kan uteslutas)
salt och svartpeppar
olja att steka i
hackad persilja till garnering