Skala grapefrukten och apelsinerna med en vass kniv och skär bort även allt det vita. Skär frukterna i bitar eller tärningar.
Vi fullkomligen frossar i citrusfukter! Förutom att de är så saftiga just nu, är de fulla av nyttiga C-vitamin som bl a boostar immunförsvaret och skyddar oss från sjukdomar. Och det behövs verkligen just nu! Idag får ni receptet på en härlig och lite annorlunda fruktsallad. Spetskålen skapar en härlig crunch i salladen tillsammans med chilin i sambal oelek som ger den även lite sting.
1.
Skala grapefrukten och apelsinerna med en vass kniv och skär bort även allt det vita. Skär frukterna i bitar eller tärningar.
2.
Skala ananasen och skär den på samma sätt. Strimla spetskålen.
3.
Rör ihop frukt och kål.
4.
Blanda sambal oelek, limesaft och honung och blanda ner i frukt- och kålblandningen. Täck över salladen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i några timmar så att frukten saftar sig och smakerna blandas
1 blodgrapefrukt
2 apelsiner
1/2 färsk ananas
200 g spetskål
1/2 msk sambal oelek
1 dl lime
1/2 dl honung