back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Het fruktsallad med spetskål

  • 4-6 portioner

Vi fullkomligen frossar i citrusfukter! Förutom att de är så saftiga just nu, är de fulla av nyttiga C-vitamin som bl a boostar immunförsvaret och skyddar oss från sjukdomar. Och det behövs verkligen just nu! Idag får ni receptet på en härlig och lite annorlunda fruktsallad. Spetskålen skapar en härlig crunch i salladen tillsammans med chilin i sambal oelek som ger den även lite sting. 

    Hur

    Gör så här

    1.

    Skala grapefrukten och apelsinerna med en vass kniv och skär bort även allt det vita. Skär frukterna i bitar eller tärningar.

    2.

    Skala ananasen och skär den på samma sätt. Strimla spetskålen.

    3.

    Rör ihop frukt och kål.

    4.

    Blanda sambal oelek, limesaft och honung och blanda ner i frukt- och kålblandningen. Täck över salladen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i några timmar så att frukten saftar sig och smakerna blandas

    Ingredienser

    Ingredienser

    1 blodgrapefrukt

    2 apelsiner

    1/2 färsk ananas

    200 g spetskål

    1/2 msk sambal oelek

    1 dl lime

    1/2 dl honung