back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Hemgjorda potatis­chips och rotfrukts­chips

  • ca 1 liter/sort

Hemgjorda potatischips och rotfruktschips är smarriga snacks att mumsa på framför TV:n. Det är roligt att göra själv och de blir mycket godare än köpta chips.

Recept kommer ”Systrarna Eisenmans mingelmat”.

    Hur

    Potatischips

    1.

    Skiva potatisen flörtunt på mandolin, i matberedare, på rivjärn eller med en vass osthyvel.

    2.

    Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till cirka 180 grader.

    3.

    Fritera potatisskivorna i omgångar tills de är gyllenbruna och knapriga.

    4.

    Låt rinna av på hushållspapper.

    5.

    Strö över vanligt salt, flingsalt eller smaksatt salt.

    Rotfruktschips

    1.

    Skiva potatisen flortunt på mandolin, i matberedare, på rivjärn eller med en vass osthyvel.

    2.

    Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till cirka 160 grader. Fritera potatisskivorna i omgångar tills de är gyllenbruna och knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över vanligt salt, flingsalt eller smaksatt salt.

    Ingredienser

    Potatischips

    500 g potatis

    1 liter rapsolja

    flingsalt

    Rotfruktschips

    ca 500 g rotfrukter

    1 liter rapsolja till fritering

    flingsalt