Skiva potatisen flörtunt på mandolin, i matberedare, på rivjärn eller med en vass osthyvel.
Hemgjorda potatischips och rotfruktschips är smarriga snacks att mumsa på framför TV:n. Det är roligt att göra själv och de blir mycket godare än köpta chips.
Recept kommer ”Systrarna Eisenmans mingelmat”.
1.
Skiva potatisen flörtunt på mandolin, i matberedare, på rivjärn eller med en vass osthyvel.
2.
Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till cirka 180 grader.
3.
Fritera potatisskivorna i omgångar tills de är gyllenbruna och knapriga.
4.
Låt rinna av på hushållspapper.
5.
Strö över vanligt salt, flingsalt eller smaksatt salt.
1.
Skiva potatisen flortunt på mandolin, i matberedare, på rivjärn eller med en vass osthyvel.
2.
Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till cirka 160 grader. Fritera potatisskivorna i omgångar tills de är gyllenbruna och knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över vanligt salt, flingsalt eller smaksatt salt.
500 g potatis
1 liter rapsolja
flingsalt
ca 500 g rotfrukter
1 liter rapsolja till fritering
flingsalt