back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Helstekt blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor

En riktig god helrostad blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor.

Hur

1.

Värm ugnen till 200 grader.

2.

Bred ut smöret över hela blomkålen. Salta runtom.

3.

Lägg blomkålen i en ugnsfast form och rosta i ugnen i 10 minuter.

4.

Sänk värmen till 150 grader och låt bakas i ytterligare ca 30-40 minuter, beroende på blomkålens storlek.

5.

Riv parmesanen.

6.

Grovhacka de rostade hasselnötterna och solroskärnorna.

7.

Strö över parmesanen på blomkålen och bakas i ytterligare ca 10 minuter så att parmesanen smälter.

8.

Ta ut blomkålen ur ugnen, strö över de rostade hasselnötterna och solroskärnorna.

9.

Garnera med gräslök.

10.

Servera varm, gärna med en fräsch sallad.

Ingredienser

1 blomkål

100 g rumsvarmt smör

ca 50 g parmesan

ca 1/2 dl rostade hasselnötter

ca 1/2 dl rostade solroskärnor

till garnering hackad gräslök