Vispa smör, farinsocker och socker ljust och poröst. Tillsätt ägget.
Här har vi tagit en av våra favoritkakor – och möjligtvis gjort dem ännu godare genom att addera rivna morötter så de blir lite saftigare. De är dessutom härligt sega med lite krispiga kanter och avnjutas bäst med ett glas iskall mjölk.
1.
Vispa smör, farinsocker och socker ljust och poröst. Tillsätt ägget.
2.
Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet.
3.
Rör i morötter, havregryn och valnötter.
4.
Ställ degen i kylskåpet i minst 1 timme.
5.
Sätt ugnen på 175 grader.
6.
Klicka ut degen på en plåt, täckt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 18 minuter. Kakorna ska fortfarande vara lite mjuka när de tas ut ur ugnen.
7.
Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.
200 g smör
2 1/2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1 krm salt
3 dl rivna morötter
7 dl havregryn
2 dl hackade valnötter