back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Havrekakor med choklad och jordnöts­smör

  • ca 25 kakor

Jag måste nog säga att amerikanska havrekakor är min all-time favoritbakverk. Jag fullkomligt älskar den sega men ändå krispiga konsistensen på kakorna – som kan smaksättas på så många olika sättt. Mina två favoriter är den klassiska med valnötter och russin och dessa med choklad och jordnötssmör. Alltså choklad och jordnötssmör – vilken fantastiskt smakkombination! Ett tips när du ska baka ut kakorna är att använda en glasskopa för att få till fina runda kakor och slippa kladda med händerna

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader.

2.

Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg, jordnötssmör och vatten.

3.

Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn och chokladen. Klicka ut degen på en plåt, smord med bakplåtspapper.

4.

Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter.

5.

Kakorna ska fortfarande vara mjuka när de tas ut ur ugnen. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

Ingredienser

Ingredienser

150 g rumsvarmt smör

2 dl farinsocker

1 dl strösocker

1 ägg

1 dl jordnötssmör           

2 msk vatten

2 dl vetemjöl

1 tsk kanel

1 tsk vaniljsocker

1 kryddmått salt

1/2 tsk bikarbonat

7 dl havregryn

2 dl chokladknappar eller hackad choklad