Smält smöret i en kastrull. Lägg ner vitlöken och låt puttra på låg värme i ca 20 minuter. Smöret ska brynas – men var försiktig så att vitlöken inte bränns.
Halstrade pilgrimsmusslor med vitlökssmör, citron och persilja är trevligt att servera som ett tilltugg innan middagen eller som en förrätt. Har ni möjlighet att köpa pilgrimsmussel-skal (finns i välsorterade livsmedelsbutiker och på nätet), är det ett trevligt sätt att servera pilgrimsmusslorna. Servera man som tilltugg, kan man även servera dem i skedar alternativt på ett serveringsfat med tandpetare.
1.
Smält smöret i en kastrull. Lägg ner vitlöken och låt puttra på låg värme i ca 20 minuter. Smöret ska brynas – men var försiktig så att vitlöken inte bränns.
2.
Plocka ut vitlöken och håll smöret varmt.
3.
Salta och peppra pilgrimsmusslorna.
4.
Värm smör i en stekpanna och halstra pilgrimsmusslorna snabbt på varje sida. Lägg upp på ett varmt uppläggningsfat och ringla över vitlökssmöret. Strö över citronskal och garnera med hackad persilja. Strö eventuellt över lite extra flingsalt.
8 pilgrimsmusslor (kammusslor)
100 g smör + smör till stekning
2 vitlöksklyftor, skalade och skivade
Finrivet skal från ½ citron
Finhackad persilja till garnering
Salt och svartpeppar
Ev extra flingsalt till garnering
Beräkna 3 – 4 musslor per person om ni serverar rätten som förrätt