back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Halstrade pilgrimsmusslor med vitlökssmör, citron och persilja

  • ca 4 portioner som tilltugg

Halstrade pilgrimsmusslor med vitlökssmör, citron och persilja är trevligt att servera som ett tilltugg innan middagen eller som en förrätt. Har ni möjlighet att köpa pilgrimsmussel-skal (finns i välsorterade livsmedelsbutiker och på nätet), är det ett trevligt sätt att servera pilgrimsmusslorna. Servera man som tilltugg, kan man även servera dem i skedar alternativt på ett serveringsfat med tandpetare.

Hur

Gör så här

1.

Smält smöret i en kastrull. Lägg ner vitlöken och låt puttra på låg värme i ca 20 minuter. Smöret ska brynas – men var försiktig så att vitlöken inte bränns.

2.

Plocka ut vitlöken och håll smöret varmt.

3.

Salta och peppra pilgrimsmusslorna.

4.

Värm smör i en stekpanna och halstra pilgrimsmusslorna snabbt på varje sida. Lägg upp på ett varmt uppläggningsfat och ringla över vitlökssmöret. Strö över citronskal och garnera med hackad persilja. Strö eventuellt över lite extra flingsalt.

Ingredienser

Ingredienser

8 pilgrimsmusslor (kammusslor)

100 g smör + smör till stekning

2 vitlöksklyftor, skalade och skivade

Finrivet skal från ½ citron

Finhackad persilja till garnering


Salt och svartpeppar


Ev extra flingsalt till garnering

Tips!

Beräkna 3 – 4 musslor per person om ni serverar rätten som förrätt