Skölj citronen. Skär av skalet i långa tunna remsor med vass kniv. Undvik att få med den vita beska delen
Dessa halloumivåfflor är en spännande och god variant på våfflor där våffel”smeten” består endast av ost och potatismjöl. Själva våfflorna doppar man i crème fraîche toppad med löjrom, rödlök, gräslök och kanderade citronskal. Perfekta tilltugget!
Foto Helen Pe
1.
Skölj citronen. Skär av skalet i långa tunna remsor med vass kniv. Undvik att få med den vita beska delen
2.
Skär sedan remsorna i smala strimlor. Häll rikligt med vatten i en kastrull. Lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i 5 minuter
3.
Sila bort vattnet. Koka vatten och socker över låg värme till en lag
4.
Tillsätt skalen och låt sjuda i 5 – 10 minuter eller tills lagen tjockna
5.
Ta kastrullen från värmen och låt lagen svalna
1.
Lägg crème fraîche i en skål och toppa med löjrom, rödlök, gräslök och de kanderade citronskalen
2.
Blanda halloumi och potatismjöl
3.
Värm ett våffeljärn och pensla med smör
4.
Fördela halloumin i våffeljärnet – se till att sprids ut jämt i hela. Grädda tills de är gyllene. Skär halloumi-våfflorna i mindre bitar. Servera direkt
400 g halloumi
1 msk potatismjöl
smör till pensling
3 dl crème fraîche
80 g löjrom eller stenbitsrom
1/2 dl rödlök
2 msk gräslök
1 citron
1 dl vatten
1 dl strösocker