back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Halloumi-våfflor med crème fraîche, löjrom och kanderade citronskal

  • 4 portioner (16 bitar)

Dessa halloumivåfflor är en spännande och god variant på våfflor där våffel”smeten” består endast av ost och potatismjöl. Själva våfflorna doppar man i crème fraîche toppad med löjrom, rödlök, gräslök och kanderade citronskal. Perfekta tilltugget!

Foto Helen Pe

Hur

Kanderade citrusskalen

1.

Skölj citronen. Skär av skalet i långa tunna remsor med vass kniv. Undvik att få med den vita beska delen

2.

Skär sedan remsorna i smala strimlor. Häll rikligt med vatten i en kastrull. Lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i 5 minuter

3.

Sila bort vattnet. Koka vatten och socker över låg värme till en lag

4.

Tillsätt skalen och låt sjuda i 5 – 10 minuter eller tills lagen tjockna

5.

Ta kastrullen från värmen och låt lagen svalna

Gör så här

1.

Lägg crème fraîche i en skål och toppa med löjrom, rödlök, gräslök och de kanderade citronskalen

2.

Blanda halloumi och potatismjöl

3.

Värm ett våffeljärn och pensla med smör

4.

Fördela halloumin i våffeljärnet – se till att sprids ut jämt i hela. Grädda tills de är gyllene. Skär halloumi-våfflorna i mindre bitar. Servera direkt

Ingredienser

Ingredienser

400 g halloumi

1 msk potatismjöl

smör till pensling

3 dl crème fraîche

80 g löjrom eller stenbitsrom

1/2 dl rödlök

2 msk gräslök

Kanderade citrusskalen

1 citron

1 dl vatten

1 dl strösocker