back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Halloumi fries panerade i ostbågar

  • 15 + 30 minuter
  • ca 16 stycken

Halloumi fries panerade i ostbågar. Japp. Du läste rätt. Följer man ett konto som skrivs av två systrar med amerikansk bakgrund så är det just sådana recept som kan förväntas dyka upp då och då. Vi har lagt upp detta tidigare och de var så populära!! Och ja, ni som ser detta första gången – det är lika gott som det låter….

Hur

Gör så här

1.

Skär halloumin i stavar. Lägg i en skål med kallt vatten och låt stå i minst 30 minuter – det är för att halloumin inte ska vara för salt.

2.

Blanda all ingredienser till ranch dippen. Smaka av med salt och peppar.

3.

Kör ostbågarna i en matberedare till ett fint pulver. (Se till att matberedaren är helt torr.)

4.

Ta upp halloumin ur vattnet. Rulla halloumi-stavarna runtom i ostpulvret så att de täcks ordentligt.

5.

Värm lite olja i en stekpanna och stek halloumi-stavarna, några åt gången, runtom tills de börjar få lite färg. Lägg på hushållspapper.

6.

Torka ur stekpannan med hushållspapper och häll i ny olja mellan gångerna, annars kommer resterna av ostpulvret som blir kvar i stekpannan att brännas.

7.

Servera med ranch dip.

Ingredienser

Ingredienser

2 paket Halloumi

ca 3 dl Ostbollar eller ostbågar

Neutral olja för stekning

Ranch Dipp

2 dl Majonnäs

2 dl Gräddfil

3 msk Finhackad bladpersilja

1 liten Vitlöksklyfta, pressad

1 tsk Worceistershiresås

1/2 tsk Vitvinsvinäger

1/2 - 1 tsk Strösocker

1 tsk Lökpulver

1 krm Paprikapulver

Salt och svartpeppar

Tips!

Både ostbollar och ostbågar (eller ostkrokar eller vad du nu kallar det) funkar – dock tycker vi att ostbollar har mer smak. Är du riktigt wild n´crazy kan du t om ta Flamin hot Cheezers…