back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Gubbröra med karamelliserad lök

  • ca 5 dl

Den karamelliserade löken höjer upp denna klassiker till en helt ny nivå av smakupplevelser.

Hur

Gör så här:

1.

Börja med att göra den karamelliserade löken. Skala och hacka löken. Fräs i olja på låg värme i 30 minuter. Rör om då och då. Tillsätt socker och vinäger och fortsätt fräs tills löken har karamelliserats, i ca 15 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt. Låt svalna.

2.

Hacka äggen. Finhacka anjovis-filéerna. Blanda sedan med de övriga ingredienserna till gubbröran samt löken. Smaka av med svartpeppar och ev salt.

3.

 Tips! Gillar du verkligen smaken av anjovis, så kan du även blanda i lite av spadet!

Ingredienser

Ingredienser

4 ägg, hårdkokta

1 burk anjovis à 125 g

2 msk finhackad gräslök

2 msk finhackad dill

1 ½ dl crème fraîche

en nypa svartpeppar

Karamelliserad löklök

350 g gul lök

3 msk neutral olja 

1 msk strösocker

1 msk vittvinsvinäger

en nypa salt