back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Grönsakssoppa med makaroner, örtkrutonger och Gruyère-ost

En inspirerande soppa med grönsaker, makaroner, örtkrutonger och Gruyère-ost. Perfekt för en mysig middag!

Hur

1.

Börja med att göra örtkrutongerna. Värm ugnen till 175 grader. Skär brödet i centimeterstora tärningar. Lägg i en långpanna. Rör ihop olivolja och örtsalt. Ringla över brödbitarna och blanda. Rosta i 5-10 minuter eller tills de blir gyllenbruna. Rör om då och då.

2.

Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötter och potatis. Finhacka sellerin. Tärna zuchinnin och skär blomkålen i bitar.

3.

Fräs lök i olivolja i en kastrull i några minuter. Tillsätt vitlök, morötter, potatis och selleri och fräs i några minuter till.

4.

Tillsätt buljong och lagerblad och koka upp. Låt sjuda i ca 10 minuter.

5.

Under tiden, koka makaronerna enligt förpackningen i en annan kastrull.

6.

Lägg sedan i zucchini, blomkål och grädde i soppan, koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter till.

7.

Rör ner makaronerna i soppan och smaka av med citron, persilja, salt och peppar.

8.

Servera soppan i skålar och toppa med örtkrutonger, Gruyère och hackad persilja.

Ingredienser

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

ca 200 g morötter

ca 200 g potatis

2 selleristjälkar

ca 100 g zucchini

200 g blomkål

1 lagerblad

ca 1.3 liter grönsaksbuljong

1 dl vispgrädde

2 1/2 dl okokta makaroner

1 -2 msk färskpressad citron

2 msk hackad persilja

till smak salt

till smak peppar

ca 1 dl riven Gruyère

2-3 skivor vittbröd

1/2 tsk örtsalt