Skölj och skiva purjolök. Skär broccoli och zucchini i små bitar.
Många känner till italienska färskosten mascarpone från desserten ”tiramisú” men den kan även användas till så mycket mer – t ex här för att göra en krämig sås med parmesan och basilika
1.
Skölj och skiva purjolök. Skär broccoli och zucchini i små bitar.
2.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3.
Fräs purjolöken i olja i en stekpanna i några minuter tills den är mjuk. Tillsätt broccoli och zucchini och fortsätt fräs i några minuter tills de börjar bli lite mjuka. Rör i edamamebönor och ärtor. Tillsätt mascarpone, parmesan och citronskal. Värm försiktigt under omrörning. Rör ner basilika och smaka av med salt och svartpeppar.
4.
Rör ihop mascarpone- och grönsakssåsen med pastan. Strö över lite extra parmesan. Servera direkt.
400 g gemelli eller annan liknande pasta
1 liten purjolök
150 g broccoli
200 g zucchini
1 msk olivolja
150 g edamamebönor (tinade)
100 g gröna ärtor (tinade)
250 g mascarpone
1 dl riven parmesanost plus extra till serving
rivet skal från 1/2 citron
1 kruka basilika, finhackad
salt och svartpeppar