back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Grönkålssallad med kanderade citrusskal, rostade pinjenötter och granatäpple

    Hur

    1.

    Börja med att göra de kanderade citrusskalen. Skölj frukten. Skär av skalet i långa tunna remsor med vass kniv. Undvik att få med den vita beska delen. Skär sedan remsorna i smala strimlor. Häll rikligt med vatten i en kastrull. Lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i 5 minuter. Sila bort vattnet. Upprepa detta 3 gånger. Koka socker, vatten och sirap i en tjockbottnad kastrull över låg värme till en lag. Tillsätt skalen och låt koka, fortfarande över låg värme, i ca 15 minuter eller tills lagen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt lagen svalna. Skalen kan förvaras i sockerlagen i kylen tills de ska användas.

    2.

    Skölj grönkålen och riv i mindre bitar.

    3.

    Peta försiktigt ut kärnorna från granatäpplet.

    4.

    Rör ihop ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.

    5.

    Lägg grönkålen i en skål och häll på lite av dressingen. Rör om ordentligt och smaka av. Tillsätt mer dressing alternativt servera resten bredvid.

    6.

    Tillsätt granatäpple, pinjenötter och citrusskal, och rör om.

    7.

    Garnera med hyvlad parmesan.

    Ingredienser

    150 g grönkål

    ½ granatäpple

    ca 50 g, rostade pinjenötter

    ca 50 g parmesanost

    3 msk olivolja

    2 msk äppelcidervinäger

    ½, pressad vitlöksklyfta

    1 tsk färskpressad citronsaft

    1-2 tsk citrussirap

    salt

    svartpeppar

    1 apelsin

    1 citroner

    1 blodgrapefrukt

    1 dl socker

    2 dl vatten

    1 msk ljus sirap

    Grönt på julbordet!

    Våra godaste "gröna" rätter på julbordet!