back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Grönkålsallad med druvor, valnötter och ädelost

  • 4-6 portioner

En god grönkålsallad med druvor, valnötter, ädelost och en krämig honungsdijondressing.

    Hur

    Gör så här

    1.

    Skölj grönkålen och riv av grönkålsbladen från de grova stjälkarna.

    2.

    Riv eller hacka bladen i mindre bitar.

    3.

    Skär druvorna i halvor.

    4.

    Grovhacka valnötterna och smula ädelosten.

    5.

    Rör ihop ingredienserna till dressingen.

    6.

    Varva ingredienserna på ett fat.

    7.

    Ringla lite olivolja över salladen och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.

    8.

    Servera med dressingen.

    Ingredienser

    Ingredienser

    200 g grönkål

    250 g gröna druvor

    2 dl rostade valnötskärnor

    140 g ädelost

    av god kvalité olivolja

    flingsalt och nymalen svartpeppar

    Dressing

    1 dl crème fraiche

    ½ dl majonnäs

    2 tsk äppelcidervinäger

    1 tsk dijonsenap

    1 tsk honung

    salt och svartpeppar

    Grönt på julbordet!

    Våra godaste "gröna" rätter på julbordet!