Skölj grönkålen och riv av grönkålsbladen från de grova stjälkarna.
En god grönkålsallad med druvor, valnötter, ädelost och en krämig honungsdijondressing.
1.
Skölj grönkålen och riv av grönkålsbladen från de grova stjälkarna.
2.
Riv eller hacka bladen i mindre bitar.
3.
Skär druvorna i halvor.
4.
Grovhacka valnötterna och smula ädelosten.
5.
Rör ihop ingredienserna till dressingen.
6.
Varva ingredienserna på ett fat.
7.
Ringla lite olivolja över salladen och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
8.
Servera med dressingen.
200 g grönkål
250 g gröna druvor
2 dl rostade valnötskärnor
140 g ädelost
av god kvalité olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
1 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
salt och svartpeppar