Sätt ugnen på 175 grader. Smält sirap och socker i en stekpanna på medelvärme. Låt bubbla i 1 – 2 minuter. Rör ner nötterna så de täcks av sockerlagen
Vi är framförallt matkreatörer – men för att maten ska komma till sin rätt så måste den serveras med en passande dryck. Så det är alltid något vi tänker på när vi skapar recept och smakkombinationer. Till denna höstiga sallad tycker vi t ex att Melleruds Alkoholfria Pilsner är en perfekt matchning, då dess finstämda doft av malt och toner av blommig humle gifter sig utmärkt med ädelostens salta, pikanta och aromatiska smak medan pilsnerns beska lyfter sötman i päronen och de kanderade nötterna. Tillsammans med gott sällskap blir det en fulländad måltid.
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält sirap och socker i en stekpanna på medelvärme. Låt bubbla i 1 – 2 minuter. Rör ner nötterna så de täcks av sockerlagen
2.
Sprid ut på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 8 – 10 minuter. Sockerlagen kommer bli gyllene men ha uppsikt så att den inte bränns. Låt svalna.
3.
Vispa ihop olja, vinäger, senap och honung. Smaka av med salt och peppar.
4.
Fördela kål, sallad, päron, ädelost och valnötter på ett serveringsfat. Servera med vinägretten.
100 g valnötter
3 msk ljus sirap
1 1/2 msk strösocker
2 päron, skivade
4 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
salt och svartpeppar
100 g hackad grönkål och/eller purpurkål
100 g blandsallad
250 g ädelost, smulad