För att göra chilioljan, lägg alla ingredienser i en liten kastrull. Värm försiktigt tills vitlöken börjar fräsa lite. Ta av från värmen och låt stå och dra i ca 1 timme. Ta bort vitlöken.
En läcker rätt med grillade räkspett som serveras med en smakrik Black Garlic majonnäs och kryddig chiliolja. Perfekt för sommargrillningen!
1.
För att göra chilioljan, lägg alla ingredienser i en liten kastrull. Värm försiktigt tills vitlöken börjar fräsa lite. Ta av från värmen och låt stå och dra i ca 1 timme. Ta bort vitlöken.
2.
Blötlägg träspett. Förbered grillen.
3.
Kör äggulor, vitlök, senap och vinäger med en mixerstav till en slät röra. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Lägg majonnäsen i en skål och häll över lite av chilioljan.
4.
Skala räkorna. Trä upp på spetten och pensla med olja.
5.
När kolen har fin glöd, grilla räkspetten snabbt på både sidor. Servera direkt med Black Garlic majonnäsen och rostat/grillat bröd.
1 kg svenska räkor, storlek 70/90 (eller större som kan hittas i lösvikt)
2 msk olja
1 dl matolja
2 tsk sesamolja
1 msk torkade chiliflingor
1 vitlöksklyfta, skalad och lättkrossad
2 äggulor
3 klyftor Black Garlic
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 dl rapsolja
2 krm salt