Vispa ihop olivolja, honung, citronsaft och chili. Dela persikorna i halvor och kärna ur. Pensla på lite dressing på köttsidan av persikorna. Grilla snabbt på hög värme tills de får färg. Dela i klyftor och fördela ut på ett fat.
1.
Vispa ihop olivolja, honung, citronsaft och chili. Dela persikorna i halvor och kärna ur. Pensla på lite dressing på köttsidan av persikorna. Grilla snabbt på hög värme tills de får färg. Dela i klyftor och fördela ut på ett fat.
2.
Lägg runt bitar av mozzarella, ruccola och ringla över lite dressing. (Ev. spar lite och servera till.) Strö över lite flingsalt.
3.
Garnera med basilika och gärna några ätbara blommor, som t ex kryddtagetes, ringblommor, krasse.
4-5 persikor (helst inte för mogna och mjuka)
1/2 msk olivolja
2 msk honung
2 msk färskpressad citron
1/2 – 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
3 mozzarella à 150 g
1 dl basilika
ca 30 g ruccola
lite flingsalt
nymalen svartpeppar