back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Grillade persikor med mozzarella, ruccola och chili

  • 4-6 portioner

Vi grillar, oavsett väder! Som dessa goda grillade persikor som vi serverar tillsammans med mozzarella, ruccola och en chili-honung dressing. Så otroligt gott – antingen som en egen rätt eller som tillbehör.

Hur

Gör så här

1.

Vispa ihop olivolja, honung, citronsaft och chili. Dela persikorna i halvor och kärna ur. Pensla på lite dressing på köttsidan av persikorna. Grilla snabbt på hög värme tills de får färg. Dela i klyftor och fördela ut på ett fat.

2.

Lägg runt bitar av mozzarella, ruccola och ringla över lite dressing. (Ev. spar lite och servera till.) Strö över lite flingsalt.

3.

Garnera med basilika och gärna några ätbara blommor, som t ex kryddtagetes, ringblommor, krasse.

Ingredienser

Ingredienser

4-5 persikor (helst inte för mogna och mjuka)

1/2 msk olivolja

2 msk honung

2 msk färskpressad citron

1/2 – 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad

3 mozzarella à 150 g

1 dl basilika

ca 30 g ruccola

lite flingsalt

nymalen svartpeppar