Gör i ordning tzatsiki genom att kärna ur gurkan och riv den grovt. Pressa ur vätskan. Skala och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
En enkel och god grillrätt med färsspett, halloumi- och tomatsallad, persiljebulgur och dilltzatsiki.
1.
Gör i ordning tzatsiki genom att kärna ur gurkan och riv den grovt. Pressa ur vätskan. Skala och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
2.
Blötlägg träspetten (i minst 15 minuter) och förbered grillen.
3.
Blanda nötfärs, vitlök, spiskummin, chilipeppar, salt och några varv nymalen svartpeppar. Forma färsen runt träspetten.
4.
Skiva halloumin och skär tomaterna i klyftor. Skala rödlöken och skiva tunt.
5.
Koka bulguren enligt instruktionerna på paketet med en buljongtärning i vattnet. Blanda med persilja och smaka av med örtsalt.
6.
Grilla halloumin och skär sedan i mindre bitar. Blanda med tomater, rödlök och ringla över lite god olivolja. Dra några varv med nymalen svartpeppar.
7.
Servera spetten med halloumi- och tomatsallad, persiljebulguren och dilltzatsiki!
500 g nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1/4 tsk chilipeppar
3/4 tsk salt
1 nypa svartpeppar
4 portioner bulgur
1 buljongtärning
efter smak örtsalt
1 paket á 150 g halloumi
ca 20 körsbärstomater
1/4 rödlök
efter behov god olivolja
efter behov träspett
1/2 gurka
5 dl turkisk yoghurt
1 tsk pressad citron
2 msk hackad dill