back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Grillade avokados med burrata, cocktailtomater och pesto

  • 20 minuter
  • 6 halvor

Det kan kännas lite annorlunda att grilla avokados men det blir riktigt gott - framförallt när de toppas med tomater, pesto och burrata som är en krämigare variant av mozzarella. 

Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat.

Foto: Lisa Björner

Hur

Gör så här:

1.

Halvera avokados. Ta bort kärnan och pensla snittytan med lite olja.

2.

Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda med balsamico, olja, salt och peppar.

3.

Pesto: Mixa ingredienserna till peston. (Det funkar bäst med en stavmixer då det är rätt liten mängd).

4.

Grilla avokados med snittytan nedåt, över en fin glöd, i några minuter tills du får fina grillränder.

5.

Lägg upp avokados på ett fat. Dela burratan i 6 delar och lägg på avokadon. Toppa med tomaterna och ringla över pesto. Strö över en nypa flingsalt och nymalen svartpeppar.

Ingredienser

Gör så här:

3 mogna avokados

1 msk olivolja

200 g cocktailtomater

1 tsk vit balsamico eller vitvinsvinäger

1 msk olivolja

1 nypa salt

1 nypa svartpeppar

2 burrata

Pesto

1 kruka basilika

2 msk pinjenötter

1 liten vitlöksklyfta, pressad

½ dl riven parmesan

ca 1 dl olivolja av god kvalité

1 krm salt

1 krm svartpeppar