Kör alla ingredienser utom olja och citronsaft i en matberedare eller med mixerstav till en slät röra. Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt mixning till önskad konsistens. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Mojo rojo är en spansk smakrik tomat- och paprikabaserad sås som serveras till bl a potatis och tapas. Här grillar vi potatisen på spett och serverar med såsen.
1.
Kör alla ingredienser utom olja och citronsaft i en matberedare eller med mixerstav till en slät röra. Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt mixning till önskad konsistens. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
1.
Koka potatisen knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
2.
Trä upp potatisen på spett (blötlagda om trä). Grilla potatisen runtom tills de får grillränder.
3.
Strö över hackad persilja och flingsalt och servera med mojo rojo
ca 1 kg färskpotatis
3 msk olivolja
Salt
peppar
Hackad persilja till garnering
2 skivor dagsgammalt vitt bröd
1 msk rödvinsvinäger
1 tomat
1 grillad paprika i olja
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 krm spiskummin
½ tsk paprikapulver
ca 1 dl neutral olja
Pressad saft från en halv citron citron