back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Grillad potatis med mojo rojo

  • 4 portioner

Mojo rojo är en spansk smakrik tomat- och paprikabaserad sås som serveras till bl a potatis och tapas. Här grillar vi potatisen på spett och serverar med såsen.

Hur

Mojo rojo

1.

Kör alla ingredienser utom olja och citronsaft i en matberedare eller med mixerstav till en slät röra. Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt mixning till önskad konsistens. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Potatis

1.

Koka potatisen knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

2.

Trä upp potatisen på spett (blötlagda om trä). Grilla potatisen runtom tills de får grillränder.

3.

Strö över hackad persilja och flingsalt och servera med mojo rojo

Ingredienser

Ingredienser

ca 1 kg färskpotatis

3 msk olivolja

Salt

peppar

Hackad persilja till garnering

Mojo rojo (ca 3 dl)

2 skivor dagsgammalt vitt bröd

1 msk rödvinsvinäger

1 tomat

1 grillad paprika i olja

1 röd chili

1 vitlöksklyfta

1 krm spiskummin

½ tsk paprikapulver

ca 1 dl neutral olja

Pressad saft från en halv citron citron