back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Grillad hummer med Gruyère – & champagnesås

  • 2-4 personer

Hummer är alltid en favorit på nyårsafton. Här serverar vi den med en champagne- och gruyèresås.

Hur

Gör så här

1.

Klyv hummern på längden. Pensla lite olivolja på köttsidan.

2.

Fräs löken i smör tills den mjuknar utan att ta färg. Häll på vin och buljong och låt sjuda tills vätskan har reducerats till hälften. Sila bort löken, tillsätt 2 dl grädde och låt sjuda i ca 10 minuter. Tillsätt Gruyère och citronsaft och rör tills osten har smält. Smaka av med salt och peppar. Håll såsen varm.

3.

Grilla hummern på köttsidan i några minuter tills den får lite färg. Vispa resten av grädden. Vänd ner grädden i såsen och rör i champagne. Servera såsen direkt med hummern.

Ingredienser

Ingredienser

2 kokta hummer

1 schalottenlök, finhackad

1 msk smör

1 dl vitt vin

4 dl fiskbuljong

2 1/2 dl vispgrädde

50 g Gruyère

1 tsk färskpressad citronsaft

1/2 dl champagne eller mousserande vitt vin

salt och vitpeppar

persilja till garnering