Skala, dela och skär bort rotstocken från ananasen. Skär den i 4 klyftor och lägg på ett fat. Häll Malibu på ananasklyftorna.
Kokoslikören Malibu måste ändå vara guds gåva till mänskligheten. Jag skulle kunna leva på Piña Coladas. Och vill jag variera mig lite kan jag alltid göra denna dessert på grillad ananas marinerad i malibu toppad med kokosflagor och vispad kokosgrädde.
1.
Skala, dela och skär bort rotstocken från ananasen. Skär den i 4 klyftor och lägg på ett fat. Häll Malibu på ananasklyftorna.
2.
Rosta kokosen i en torr stekpanna. Vispa den kalla kokosgrädden fluffigt.
3.
Grilla ananasen på ena snittsidan några minuter. Vänd och grilla andra sidan.
4.
Servera med kokosgrädden och kokosflagorna.
5.
Obs! Kokosgrädde/mjölk måste vara riktig kall när den vispas. Ställ den i kylen i flera timmar innan den vispas. Vissa kokosmjölk skiktar sig. Använd då bara den feta krämiga delen.
1 färsk ananas
ca ½ dl Malibu (kokoslikör)
1 dl rostade kokosflagor
200 g kokosgrädde (eller kokosmjölk), kyld