Dela granatäpplet, slå med baksidan av t ex en träslev på skalet så att kärnorna faller ner i en bunke. Mosa kärnorna med baksidan av sleven. Pressa igenom en nätsil. Det går även bra att dela granatäpplen och pressa ur saften med en juicepress.
Grenadine är en söt sirap som görs på granatäpplekärnor och används i cocktails och maträtter.
1.
Dela granatäpplet, slå med baksidan av t ex en träslev på skalet så att kärnorna faller ner i en bunke. Mosa kärnorna med baksidan av sleven. Pressa igenom en nätsil. Det går även bra att dela granatäpplen och pressa ur saften med en juicepress.
2.
Blanda juice och socker i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda tills all socker har lösts upp. Låt svalna och blanda sedan i citronsaften. Häll upp i rena flaskor. Förvara kallt.
3.
Grenadin håller i ca en månad i kylskåpet. Tillsätter man lite vodka förlängs hållbarheten.
2 granatäpplen
¾ dl strösocker
ca 1 msk citronsaft