Rör ihop alla ingredienser till en slät kräm för yoghurtglassen
En härlig kombination av vaniljyoghurtglass och jordgubbssorbet i glasspinnar. Perfekt för sommardagar!
Glasspinneformar finns att köpa i en mängd olika storlekar och utföranden. Vi har använt formar som rymmer ca 1 dl per glass. Bara hälften av den vispade äggvitan används i sorbeten då det är svårt att vispa en mindre mängd.
1.
Rör ihop alla ingredienser till en slät kräm för yoghurtglassen
1.
Koka upp jordgubbar, socker och vatten i en kastrull tills sockret har lösts upp. Ta av från värmen och låt svalna. Mixa i en matberedare eller med mixerstav för jordgubbssorbeten
2.
Vispa äggvitan fast i en ren skål. Vänd ner hälften i jordgubbspurén
1.
Skeda i lite av yoghurtglassen i glassformarna. Ställ in i frysen i ca 20 minuter eller tills krämen har fryst tillräckligt för att kunna tillsätta sorbeten utan att de blandas ihop
2.
Ta ut och tillsätt lite jordgubbssorbet. Ställ in i frysen igen
3.
Fortsätt att varva glass och sorbet på samma vis tills formarna är fyllda. Ställ in i frysen tills de är helt frysta
4.
När de ska ätas, lossa glassen genom att hastigt doppa formen i varmt vatten
2 1/2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
1/2 burk (á 390 g) kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
175 g jordgubbar
3 msk vatten
3 msk strösocker
1 (från ett litet ägg) äggvita