back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Glasspinnar med yoghurt­glass och jordgubbs­sorbet

  • 6 glasspinnar

En härlig kombination av vaniljyoghurtglass och jordgubbssorbet i glasspinnar. Perfekt för sommardagar!

Glasspinneformar finns att köpa i en mängd olika storlekar och utföranden. Vi har använt formar som rymmer ca 1 dl per glass. Bara hälften av den vispade äggvitan används i sorbeten då det är svårt att vispa en mindre mängd.

Hur

Vaniljyoghurtglass

1.

Rör ihop alla ingredienser till en slät kräm för yoghurtglassen

Jordgubbsorbet

1.

Koka upp jordgubbar, socker och vatten i en kastrull tills sockret har lösts upp. Ta av från värmen och låt svalna. Mixa i en matberedare eller med mixerstav för jordgubbssorbeten

2.

Vispa äggvitan fast i en ren skål. Vänd ner hälften i jordgubbspurén

Montering

1.

Skeda i lite av yoghurtglassen i glassformarna. Ställ in i frysen i ca 20 minuter eller tills krämen har fryst tillräckligt för att kunna tillsätta sorbeten utan att de blandas ihop

2.

Ta ut och tillsätt lite jordgubbssorbet. Ställ in i frysen igen

3.

Fortsätt att varva glass och sorbet på samma vis tills formarna är fyllda. Ställ in i frysen tills de är helt frysta

4.

När de ska ätas, lossa glassen genom att hastigt doppa formen i varmt vatten

Ingredienser

Vaniljyoghurtglass

2 1/2 dl turkisk eller grekisk yoghurt

1/2 burk (á 390 g) kondenserad mjölk

1 tsk vaniljsocker

Jordgubbsorbet

175 g jordgubbar

3 msk vatten

3 msk strösocker

1 (från ett litet ägg) äggvita