1. Blanda ihop smör, farinsocker, strösocker och mjölk.
Har ni någonsin ätit upp kakdegen innan den har gräddats? Då vet ni hur gott det är… Här gör vi glass-sandwich med chocolate chip cookie-deg.
Foto: Lisa Björner
1.
1. Blanda ihop smör, farinsocker, strösocker och mjölk.
2.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med chokladen. Rör ihop till en deg.
3.
3. Lägg degen på ett bakplåtspapper. Lägg på ytterligare ett bakplåtspapper på degen och tryck ut eller kavla ut degen jämt till en rektangel, ca 36 x 32 cm. Lägg på en plåt eller skärbräda. Täck med plastfolie och ställ in i frysen, i minst 1 timme.
4.
4. Dela degen på längden så du får två delar à 16 x 36 cm.
5.
5. Dela glassblocken på längden så du får 4 delar. Placera ut dem på den ena degbiten. Lägg den andra degbiten ovanpå så du får en stor ”sandwich”. Täck med plast och ställ tillbaka i frysen i ca 1 timme.
6.
6. Skär ut 8 eller 16 bitar beroende på hur stora du vill ha. Servera direkt eller slå in varje sandwich i plastfolie eller smörgåspapper och förvara i frysen.
7.
200 g smör, smält och avsvalnat
2 ½ dl farinsocker
1 ½ dl strösocker
½ dl mjölk
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
150 g (ca 2 ½ dl) chokladknappar
2 st vaniljglass à ½ liter (i block)