back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Glasnudel­sallad med lime-inkokt lax

  • 4 portioner

En fräsch glasnudelsallad med lime-inkokt lax, krispiga grönsaker och en spännande sötsyrlig lime- och jalapenodressing.

Hur

Gör så här

1.

Skär laxen i mindre bitar. Koka upp vatten, ättiksprit och kryddor till lagen i en stor kastrull. Låt sjuda i några minuter. Lägg ner laxbitarna i lagen, koka upp igen och ta sedan av kastrullen från plattan. Låt laxen svalna i sin lag.

2.

Mixa ingredienserna till dressingen i matberedare eller med stavmixer till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.

3.

Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av. Skär sparrisen i mindre bitar. Förväll sparris och sockerärtor. Skölj med kallt vatten.

4.

Lägg nudlar och grönsaker i en skål och ringla över lite av dressingen. Blanda försiktigt. Lägg upp salladen i skålar. Lägg på nudlarna och grönsakerna. Toppa med laxbitar och ringla över lite mer dressing. Garnera med rädisor och koriander. Servera resten av dressingen vid sidan av.

Ingredienser

Ingredienser

600 g färsk lax (utan skinn)

150 g glasnudlar

8 stycken sparris

150 g sockerärtor

150 g sojabönor

ca 65 g blandsallad

skivade rädisor

färsk koriander till garnering

peppar och salt

Lag

1 ½ liter vatten

1 msk ättiksprit

1 msk salt

2 lagerblad

4 vitpepparkorn

Dressing

1 rivet skal från lime

1 saft från lime

1 jalapeño eller grön chili, urkärnad

pressad vitlöksklyfta

½ dl pressad limesaft

3 msk flytande honung

2 msk vit balsamvinäger

1 tsk riven färsk ingefära

1 dl färska korianderblad, hårt packade

1/2 dl färsk mynta

1/2 dl olivolja