Skär laxen i mindre bitar. Koka upp vatten, ättiksprit och kryddor till lagen i en stor kastrull. Låt sjuda i några minuter. Lägg ner laxbitarna i lagen, koka upp igen och ta sedan av kastrullen från plattan. Låt laxen svalna i sin lag.
En fräsch glasnudelsallad med lime-inkokt lax, krispiga grönsaker och en spännande sötsyrlig lime- och jalapenodressing.
1.
Skär laxen i mindre bitar. Koka upp vatten, ättiksprit och kryddor till lagen i en stor kastrull. Låt sjuda i några minuter. Lägg ner laxbitarna i lagen, koka upp igen och ta sedan av kastrullen från plattan. Låt laxen svalna i sin lag.
2.
Mixa ingredienserna till dressingen i matberedare eller med stavmixer till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
3.
Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av. Skär sparrisen i mindre bitar. Förväll sparris och sockerärtor. Skölj med kallt vatten.
4.
Lägg nudlar och grönsaker i en skål och ringla över lite av dressingen. Blanda försiktigt. Lägg upp salladen i skålar. Lägg på nudlarna och grönsakerna. Toppa med laxbitar och ringla över lite mer dressing. Garnera med rädisor och koriander. Servera resten av dressingen vid sidan av.
600 g färsk lax (utan skinn)
150 g glasnudlar
8 stycken sparris
150 g sockerärtor
150 g sojabönor
ca 65 g blandsallad
skivade rädisor
färsk koriander till garnering
peppar och salt
1 ½ liter vatten
1 msk ättiksprit
1 msk salt
2 lagerblad
4 vitpepparkorn
1 rivet skal från lime
1 saft från lime
1 jalapeño eller grön chili, urkärnad
pressad vitlöksklyfta
½ dl pressad limesaft
3 msk flytande honung
2 msk vit balsamvinäger
1 tsk riven färsk ingefära
1 dl färska korianderblad, hårt packade
1/2 dl färsk mynta
1/2 dl olivolja