Rör ihop ingredienserna till misodippen.
De lite syrliga kronärtkockshjärtan passar perfekt att doppa i den salta misodippen. Extra goda blir de också genom att friteras lite krispiga.
Foto: Lisa Björner
1.
Rör ihop ingredienserna till misodippen.
2.
Halvera kronärtskockshjärtan på längden. Lägg på hushållspapper för att torka lite. Blanda vetemjöl och salt i en skål. Doppa kronärtskockhjärtan i vetemjölet så att de täcks runtom. Skaka bort överflödigt mjöl. Det går även bra att blanda mjöl och kronärtskockhjärtan i en liten plastpåse och skaka om.
3.
Värm oljan i en kastrull till ca 170 grader. Fritera kronärtskockhjärtan, några åt gången, tills de börjar få färg och blir lite krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.
4.
Servera direkt med misodipen.
1 burk kronärtskockshjärtan á 390 g
½ - 1 dl vetemjöl
¼ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ½ majonnäs
½ dl gräddfil
ca 2 tsk vit misopasta
Olja till fritering