back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Friterade kronärtskockshjärtan med misodip

  • ca 4 portioner

De lite syrliga kronärtkockshjärtan passar perfekt att doppa i den salta misodippen. Extra goda blir de också genom att friteras lite krispiga.

Foto: Lisa Björner

Hur

Gör så här:

1.

Rör ihop ingredienserna till misodippen.

2.

Halvera kronärtskockshjärtan på längden. Lägg på hushållspapper för att torka lite. Blanda vetemjöl och salt i en skål. Doppa kronärtskockhjärtan i vetemjölet så att de täcks runtom. Skaka bort överflödigt mjöl. Det går även bra att blanda mjöl och kronärtskockhjärtan i en liten plastpåse och skaka om.

3.

Värm oljan i en kastrull till ca 170 grader. Fritera kronärtskockhjärtan, några åt gången, tills de börjar få färg och blir lite krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.

4.

Servera direkt med misodipen.

Ingredienser

Ingredienser

1 burk kronärtskockshjärtan á 390 g

½ - 1 dl vetemjöl

¼ tsk salt

1 krm svartpeppar

 

Misodip

1 ½ majonnäs

½ dl gräddfil

ca 2 tsk vit misopasta

Olja till fritering