Riv morötter och zucchini. Blanda med övriga ingredienser.
Dessa morot- och zucchiniplättar är busenkla att göra – och supergoda förstås. Barnen älskar när vi serverar dem i pitabröd med sallad, feta och någon god röra medan vi tycker de är även goda som de är – serverad endast med lite sallad och kanske någon god vitlöksyoghurt. Ibland dyker de även upp som tillbehör till någon kyckling- eller kötträtt. En mångsidig rätt helt enkelt!
1.
Riv morötter och zucchini. Blanda med övriga ingredienser.
2.
Värm oljan i en stekpanna. Klicka ut smeten, och bred ut den till tunna plättar. Desto tunnare desto frasigare blir plättarna. Stek på både sidor tills plättarna är gyllene. Servera direkt.
1.
Prova att tillsätta följande smaker: Fetaost, chèvre, västerbottensost, dill, salladslök, koriander
200 g morot
200 g zucchini
1 liten vitlök, riven
1 ägg
1 dl mjöl
ca 1 tsk salt
olja till stekning