back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Flapsteak med tortilla, majs och guacamole

  • ca 4 portioner

Eftersom vi grillar så ofta på sommaren, oavsett väder, så letar vi ständigt nya roliga rätter att tillreda på grillen. Den senaste favoriten är att grilla marinera flapsteak i taco-kryddor, grilla och sen servera med tortillabröd, grillad majs och guacamole. Hittar man inte flapsteak så går det även bra med annat kött, t ex biff, fläsk eller kyckling. Tror till och med att det skulle funka fin fint med lax!

Hur

Gör så här

1.

Blanda olja och tacokryddmix. Gnid in i köttet och låt sedan marinera i minst 30 minuter men gärna över natten (i kylskåpet). Tänk på att sedan ta fram köttet i tid så den hinner blir rumstempererat tills att den ska grillas.

2.

För att göra guacamole, mixa avokadoköttet med vitlök, limesaft och chili till valfri konsistens. Smaka av med salt och peppar.

3.

Om blasten är kvar på majskolvarna blötlägg dem först i ca 30 minuter. Grilla majskolvarna med blasten på i cirka 10 minuter – vrid då och då så att de blir jämt grillade. Ta bort blasten – var försiktigt då de är heta. Lägg majskolvarna på grillen ännu en gång och grilla runtom i några minuter för att ge dem lite färg. Ställ en majskolv på en skärbräda (så att den står vertikalt med den grövre delen nedåt) och skär av majskornen. (Det får gärna bli lite större ”sjok” av majskorn.)

4.

Grilla köttet över direktvärme till en innertemperatur av 58 grader. Låt den sedan vila i 5 minuter. Skär köttet tvärs över fibrerna. Servera köttet med tortillabröd, guacamole, majs, koriander och limeklyftor.

Ingredienser

Ingredienser

800 g flapsteak

3 msk rapsolja

1 påse tacokryddmix

Guacamole

2 avokado

1 vitlöksklyfta

ca 1 msk limesaft

ca 1 tsk röd chili

salt och peppar

Till servering

4 majskolvar

tortillabröd

koriander

lime