Finhacka gurkan till remouladsåsen och blanda den med övriga ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.
Fiskburgare med remouladsås! Ett för övrigt bra sätt att få kinkiga barn att äta fisk. Känner ni er extragenerösa – så kan vi varmt tipsa om att servera dem med salt & vinegar chips
1.
Finhacka gurkan till remouladsåsen och blanda den med övriga ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.
2.
Skär fisken i bitar som är lagom stora för att lägga i ett hamburgerbröd. Salta och peppra fisken runtom.
3.
Vispa äggen lätt. Doppa fiskbitarna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd.
4.
Värm oljan i en stekpanna. Lägg ner några fiskbitar åt gången och stek/fritera dem tills de är gyllenbruna runtom. Låt rinna av på hushållspapper.
5.
Lägg sallad, fisk, tomat och remouladsås mellan hamburgerbröden. Servera med citronklyftor och chips.
800 g filé av fast vit fisk
2 ägg
ca 4 dl ströbröd
ca 2 dl vetemjöl
salt
vitpeppar
2–3 dl rapsolja
2 1⁄2 dl smörgåsgurka
2 1⁄2 dl majonnäs
1 dl finhackad dill
1–2 msk pressad citron
rivet skal från 1 citron
salt och peppar
2 bifftomater
salladsblad
4 stycken hamburgerbröd
citronklyftor