back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Fisk­burgare med remoulad­sås

  • 4 portioner

Fiskburgare med remouladsås! Ett för övrigt bra sätt att få kinkiga barn att äta fisk. Känner ni er extragenerösa – så kan vi varmt tipsa om att servera dem med salt & vinegar chips

Hur

Gör så här

1.

Finhacka gurkan till remouladsåsen och blanda den med övriga ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.

2.

Skär fisken i bitar som är lagom stora för att lägga i ett hamburgerbröd. Salta och peppra fisken runtom.

3.

Vispa äggen lätt. Doppa fiskbitarna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd.

4.

Värm oljan i en stekpanna. Lägg ner några fiskbitar åt gången och stek/fritera dem tills de är gyllenbruna runtom. Låt rinna av på hushållspapper.

5.

Lägg sallad, fisk, tomat och remouladsås mellan hamburgerbröden. Servera med citronklyftor och chips.

Ingredienser

Ingredienser

800 g filé av fast vit fisk

2 ägg

ca 4 dl ströbröd

ca 2 dl vetemjöl

salt

vitpeppar

2–3 dl rapsolja

Remouladsås

2 1⁄2 dl smörgåsgurka

2 1⁄2 dl majonnäs

1 dl finhackad dill

1–2 msk pressad citron

rivet skal från 1 citron

salt och peppar

Tillbehör

2 bifftomater

salladsblad

4 stycken hamburgerbröd

citronklyftor