back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Filodegs­­paj med potatis, Gruyère och sparris

  • ca 8 bitar

Vi tycker det är trevligt att ibland byta ut den klassiska pajdegen mot en lätt och krispig filodeg.


Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader.

2.

Skala och skiva löken. Stek i smör i ca 10 minuter tills löken är mjuk.

3.

Skala och skiva potatisen väldigt tunt, gärna med en mandolin.

4.

Lägg ut en ark filodeg på en bakplåt, täckt med bakplåtspapper. Pensla smör på filodegen och lägg sedan på en till ark filodeg och pensla med smör. Fortsätt på samma vis med alla ark filodeg.

5.

Fördela löken på filodegen och lämna en kant på ca 6 cm runtom.

6.

Lägg ut potatisen omlott och strö över lite salt och peppar. Strö över den rivna osten och lägg ut sparrisen. Vik in kanten runtom. Pensla kanten med smör.

7.

Grädda pajen i ugnen i ca 30 minuter eller tills filodegen är gyllene. Servera direkt.

Ingredienser

Ingredients

2 gula lökar

2 msk smör

200 g potatisar

8 ark filodeg

50 g smör, smält

50 g Gruyère-ost, riven

1 knippe färsk sparris

Salt och peppar