back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Feta med färska fikon, honung och rostade pinjenötter

Är du sjukt sugen på något riktigt gott men har inte tid eller kanske ork att laga något stordådigt. Idag tipsar vi om världens kanske enklaste, snyggaste och godaste tilltugg eller tillbehör. Byt ut fetan mot getost eller mögelost om ni föredrar en annan ost. Pinjenötterna går självklart också att ersättas med en annan nöt eller kanske rostade solroskärnor eller pumpafrön? Hur du än gör så blir det riktigt smarrigt. Men passa på nu när de härliga färska fikonen är i säsong!

Hur

Gör så här

1.

Skär fikonen i klyftor.

2.

Lägg fetan och fikonen på ett stort fat.

3.

Strö över pinjenötterna och ringla över honung.

4.

Servera med kex eller rostade baguetteskivor.

Ingredienser

Ingredienser

3 á 150 g feta

6-7 färska fikon

ca 1/2 dl rostade pinjenötter

flytande honung

kex och/eller rostade skivor av baguette