Skär fikonen i klyftor.
Är du sjukt sugen på något riktigt gott men har inte tid eller kanske ork att laga något stordådigt. Idag tipsar vi om världens kanske enklaste, snyggaste och godaste tilltugg eller tillbehör. Byt ut fetan mot getost eller mögelost om ni föredrar en annan ost. Pinjenötterna går självklart också att ersättas med en annan nöt eller kanske rostade solroskärnor eller pumpafrön? Hur du än gör så blir det riktigt smarrigt. Men passa på nu när de härliga färska fikonen är i säsong!
1.
Skär fikonen i klyftor.
2.
Lägg fetan och fikonen på ett stort fat.
3.
Strö över pinjenötterna och ringla över honung.
4.
Servera med kex eller rostade baguetteskivor.
3 á 150 g feta
6-7 färska fikon
ca 1/2 dl rostade pinjenötter
flytande honung
kex och/eller rostade skivor av baguette