Vispa ihop honungen tills den blir ljus och lite luftig.
Till helgen lyxar vi alltid till det när vi äter frukost. T ex blir det dessa ljuvliga fattiga riddare med brie, fikon, valnötter och vispad honung.
1.
Vispa ihop honungen tills den blir ljus och lite luftig.
2.
Vispa ihop ägg och mjölk. Doppa ner brödskivorna i mjölken. Låt rinna av.
3.
Smält smöret i en stekpanna. Stek brödskivorna på både sidor tills de börjar bli gyllenbruna.
4.
Fördela brieost, fikon och valnötter på hälften av brödskivorna. Lägg resterande brödskivor ovanpå och lägg tillbaka i stekpannan och stek över låg värme tills brieosten börjar smälta lite.
5.
Skär diagonalt i halvor och lägg upp på tallrikar. Ringla över den vispade honungen eller servera bredvid.
8 st skivor formfranska, dagsgamla (eller annat vitt bröd)
4 ägg
3 dl mjölk
ca 300 g brieost, skivad
3 – 4 fikon, skivad
ca 1 dl rostade valnötter, hackad
1 ½ dl rinnande honung
1 ½ dl fast honung