back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Fattiga riddare med brie, fikon, valnötter och vispad honung

  • 4 portioner

Till helgen lyxar vi alltid till det när vi äter frukost. T ex blir det dessa ljuvliga fattiga riddare med brie, fikon, valnötter och vispad honung.

Hur

Gör så här

1.

Vispa ihop honungen tills den blir ljus och lite luftig.

2.

Vispa ihop ägg och mjölk. Doppa ner brödskivorna i mjölken. Låt rinna av.

3.

Smält smöret i en stekpanna. Stek brödskivorna på både sidor tills de börjar bli gyllenbruna.

4.

Fördela brieost, fikon och valnötter på hälften av brödskivorna. Lägg resterande brödskivor ovanpå och lägg tillbaka i stekpannan och stek över låg värme tills brieosten börjar smälta lite.

5.

Skär diagonalt i halvor och lägg upp på tallrikar. Ringla över den vispade honungen eller servera bredvid.

Ingredienser

Ingredienser

8 st skivor formfranska, dagsgamla (eller annat vitt bröd)

4 ägg

3 dl mjölk

ca 300 g brieost, skivad

3 – 4 fikon, skivad

ca 1 dl rostade valnötter, hackad

Vispad honung

1 ½ dl rinnande honung

1 ½ dl fast honung