Blanda cream cheese, torkad frukt, salladslök och persilja. Forma till en avlång rulle och plasta in. Ställ in i kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.
Är du trött på pepparkakor och ädelost på glöggfesten? Då tycker vi du ska testa denna rulle på färskost och torkad frukt rullad i hackade nötter och sesamfrön – som vi sedan serverar med kavringschips.
1.
Blanda cream cheese, torkad frukt, salladslök och persilja. Forma till en avlång rulle och plasta in. Ställ in i kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.
2.
Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut kavringen så de blir lite platta. Skär i trekanter och lägg på en bakplåt. Rosta kavringen mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills krispiga.
3.
Finhacka nötterna i en mixer eller matberedare. Blanda nötterna med sesamfrön. Ta ut ostrullen ur kylskåpet, ta bort plasten och rulla i nötterna så att ostrullen täcks runtom. Servera med kavringschipsen.
500 g färskost
150 g torkad frukt, t ex tranbär, russin, aprikoser, finhackade
2 salladslök, finhackade
1/2 dl finhackad persilja
ca 100 g blandande nötter
1 msk rostade sesamfrön (blanda gärna svarta och vita)
ca 10 skivor kavring