back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Färskost­rulle med nötter och torkad frukt

  • 8-10 portioner

Är du trött på pepparkakor och ädelost på glöggfesten? Då tycker vi du ska testa denna rulle på färskost och torkad frukt rullad i hackade nötter och sesamfrön – som vi sedan serverar med kavringschips.

Hur

Gör så här

1.

Blanda cream cheese, torkad frukt, salladslök och persilja. Forma till en avlång rulle och plasta in. Ställ in i kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.

2.

Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut kavringen så de blir lite platta. Skär i trekanter och lägg på en bakplåt. Rosta kavringen mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills krispiga.

3.

Finhacka nötterna i en mixer eller matberedare. Blanda nötterna med sesamfrön. Ta ut ostrullen ur kylskåpet, ta bort plasten och rulla i nötterna så att ostrullen täcks runtom. Servera med kavringschipsen.

Ingredienser

Ingredients

500 g färskost

150 g torkad frukt, t ex tranbär, russin, aprikoser, finhackade

2 salladslök, finhackade

1/2 dl finhackad persilja

ca 100 g blandande nötter

1 msk rostade sesamfrön (blanda gärna svarta och vita)

ca 10 skivor kavring