Strimla kålen och riv moroten (alternativt kör den i en spiralizer/grönsakssvarv).
De mest sprakande färger och fräschaste smaker har denna asiatiska sallad – med den perfekta balansen mellan sötma, sälta, hetta och syra. Vi brukar servera den till det mesta men tycker det passar extra bra till t ex grillat – både kött, kyckling och fisk!
1.
Strimla kålen och riv moroten (alternativt kör den i en spiralizer/grönsakssvarv).
2.
Skiva salladslöken och skär rädisorna i tändsticksstora stavar.
3.
Rör ihop alla grönsaker samt örter.
4.
Gör i ordning såsen genom att kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök.
5.
Rör ihop chili, vitlök, lök, risvinsvinäger, lime, fisksås, socker och olja.
6.
Rör ihop såsen med salladen.
7.
Garnera med koriander och mynta.
100 g spetskål
100 g rödkål
100 g morötter
2 salladslökar
ca 10 rädisor
3 msk färsk mynta
3 msk färsk koriander
2 röda chilifrukter
3 vitlöksklyftor
2 schalottenlök
1 msk risvinsvinäger
3 msk färskpressad lime
3 msk fisksås
2 msk strösocker
3 msk neutral olja
färsk koriander och mynta