back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Färgglad asiatisk sallad

  • ca 4 portioner

De mest sprakande färger och fräschaste smaker har denna asiatiska sallad – med den perfekta balansen mellan sötma, sälta, hetta och syra. Vi brukar servera den till det mesta men tycker det passar extra bra till t ex grillat – både kött, kyckling och fisk!

Hur

Gör så här

1.

Strimla kålen och riv moroten (alternativt kör den i en spiralizer/grönsakssvarv).

2.

Skiva salladslöken och skär rädisorna i tändsticksstora stavar.

3.

Rör ihop alla grönsaker samt örter.

4.

Gör i ordning såsen genom att kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök.

5.

Rör ihop chili, vitlök, lök, risvinsvinäger, lime, fisksås, socker och olja.

6.

Rör ihop såsen med salladen.

7.

Garnera med koriander och mynta.

Ingredienser

Sallad

100 g spetskål

100 g rödkål

100 g morötter

2 salladslökar

ca 10 rädisor

3 msk färsk mynta

3 msk färsk koriander

Sås

2 röda chilifrukter

3 vitlöksklyftor

2 schalottenlök

1 msk risvinsvinäger

3 msk färskpressad lime

3 msk fisksås

2 msk strösocker

3 msk neutral olja

Till garnering

färsk koriander och mynta